top of page

Dodani snovi na EU REACH SVHC seznam

14. junija 2023 je ECHA (Evropska agencija za kemikalije) objavila nov seznam EU REACH SVHC. Dodali so dve nevarni kemikaliji. EU REACH seznam kandidatk snovi, ki vzbujajo veliko skrb, zdaj vsebuje 235 vnosov za kemikalije, ki lahko škodujejo ljudem ali okolju. Vendar so nekateri vnosi skupine kemikalij, zato je skupno število dejansko vključenih kemikalij še večje.


Kateri kemikaliji sta bili dodani na EU REACH SVHC seznam?


Ena je strupena za razmnoževanje, druga pa ima zelo obstojne in zelo bioakumulativne nevarne lastnosti. Uporabljta se na primer v črnilih in tonerjih ter v proizvodnji plastičnih izdelkov. Preverite ju spodaj:

EU REACH SVHC list update

Kaj morate storiti sedaj?


Dobavitelji izdelkov, ki vsebujejo snov s seznama kandidatnih snovi v koncentraciji nad 0,1 % (težni odstotek), morajo svojim strankam in potrošnikom zagotoviti informacije o varni uporabi ter jih obvestiti o možnih nevarnostih. Potrošniki imajo pravico vprašati dobavitelje, ali izdelki, ki jih kupijo, vsebujejo snovi, ki vzbujajo veliko skrb.


Vključitev snovi na seznam EU REACH SVHC prinaša takojšnje obveznosti za prizadeta podjetja, ki v svojih izdelkih uporabljajo snovi nad navedenim pragom, vključno z zahtevami glede obveščanja strank in obveščanjem agencije ECHA s predložitvijo podatkov v zbirko podatkov SCIP.


Uvozniki in proizvajalci izdelkov bodo morali agencijo ECHA obvestiti, če njihov izdelek vsebuje snov s seznama kandidatnih snovi v šestih mesecih od datuma, ko je bila vključena na seznam (14. junij 2023).


Dobavitelji snovi s seznama kandidatnih snovi, dobavljenih kot take ali v zmeseh, morajo svojim strankam zagotoviti posodobljen varnostni list.


Če potrebujete posodobljen varnostni list (SDS) v skladu z veljavno zakonodajo EU (Uredba EU 2020/878), smo pravi naslov za vas. Več o novih varnostnih listih si lahko preberete v našem prispevku, ki je na voljo TUKAJ.


Nudimo izdelavo varnostnih listov za vse EU države, ki so v skladu z EU in tudi nacionalno zakonodajo. Na voljo imamo tudi zelo ugoden paket, ki vključuje varnostni list ter izvedeno PCN notifikacijo (UFI kodo).


Kontaktirajte nas (info@chem-consulting.si) za informativno ponudbo!


Vse informacije na tem spletnem mestu - www.chem-consulting.si - so objavljene v dobri veri in izključno za splošne informativne namene. Chem Consulting ne jamči za popolnost, zanesljivost in točnost teh informacij. Vsako dejanje, ki ga izvedete glede informacij, ki jih najdete na tej spletni strani (Chem Consulting), je izključno na lastno odgovornost. Chem Consulting ne bo odgovoren za kakršne koli izgube in/ali škodo v povezavi z uporabo naše spletne strani.


Z našega spletnega mesta lahko obiščete druga spletna mesta, tako da sledite hiperpovezavam do takih zunanjih spletnih mest. Čeprav si prizadevamo zagotoviti samo kakovostne povezave do uporabnih in etičnih spletnih mest, nimamo nadzora nad vsebino in naravo teh spletnih mest. Te povezave do drugih spletnih mest ne pomenijo priporočila za vse vsebine, ki jih najdete na teh spletnih mestih. Lastniki spletnega mesta in vsebina se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in se lahko zgodi, preden imamo možnost odstraniti povezavo, ki je morda "pokvarila".


Upoštevajte tudi, da imajo lahko druga spletna mesta drugačne pravilnike o zasebnosti in pogoje, na katere nimamo vpliva, ko zapustite naše spletno mesto. Prosimo, preverite pravilnike o zasebnosti teh spletnih mest in njihove "pogoje storitve", preden se lotite katerega koli posla ali naložite kakršne koli informacije.


Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo izjavo o omejitvi odgovornosti in se strinjate z njenimi pogoji.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page