top of page

Katera dokumentacija je potrebna za prodajo kozmetike?

Kaj je KOZMETIČNI IZDELEK smo zapisala že v sklopu opisa naših storitev, povedano s preprostimi besedami pa so to kreme, geli, olja za kožo, deodoranti, mila, šamponi, izdelki za britje, barvila za lase in izdelki za beljenje kože, ličila, zobne paste, izdelki za sončenje in podobni izdelki, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju.


Kakšni pa so pogoji za postavitev kozmetičnega izdelka na trg?


1. za opravljanje dejavnosti se morate predhodno registrirati in izbrati ustrezno statusno obliko podjetja.


2. PRIGLASITEV DEJAVNOSTI - odgovorna oseba s sedežem v Republiki Sloveniji mora predhodno priglasiti svojo dejavnost. Priglasitev se izvede na za to predpisanem obrazcu, ki ga je potrebno poslati na naslov Ministrstva za zdravje, Urad Republike Slovenije za kemikalije.

Na trg se lahko dajo samo kozmetični izdelki, za katere je v EU določena odgovorna oseba, ki je lahko proizvajalec ali uvoznik s sedežem v EU.


Odgovorna oseba mora zagotoviti, da je kozmetični izdelek varen za zdravje ljudi.


4. IZDELAVA OCENE VARNOSTI KOZMETIČNEGA IZDELKA

Za zagotovitev varnosti kozmetičnega izdelka je potrebno izdelati oceno varnosti in sestaviti poročilo o varnosti kozmetičnega izdelka, ki je del dokumentacije z informacijami o kozmetičnem izdelku.


5. PRIPRAVA DOKUMENTACIJE Z INFORMACIJAMI O KOZMETIČNEM IZDELKU


6. IZVEDBA ELEKTORNSKE PRIGLASITVE KOZMETIČNEGA IZDELKA

Preden je kozmetični izdelek dan na trg je potrebno opraviti elektronsko priglasitev kozmetičnega izdelka na Evropsko komisijo. Elektronska priglasitev kozmetičnega izdelka se opravi prek spletnega priglasitvenega portala za kozmetične izdelke (ang. Cosmetic Products Notification Portal, CPNP).


7. Zagotavljanje proizvodnje v SKLADU Z DOBRO PROIZVODNJO PRAKSO

Proizvodnja kozmetičnih izdelkov mora potekati v skladu z načeli dobre proizvodne prakse. Proizvodnja je skladna z dobro proizvodno prakso, kadar je skladna s smernicami za dobro proizvodno prakso (ISO 22716:2007).


8. Ustrezno OZNAČITEVANJE KOZMETIČNEGA IZDELKA


9. Poročanje o RESNIH NEZAŽELENIH UČINKIH


V kolikor bi na trg radi postavili svoj proizvod pa ne veste kako urediti vso dokumentacijo smo pravi naslov za vas. Naša ekipa ustrezno izobraženih strokovnjakov vam poročilo o oceni varnosti kozmetičnega proizvoda pripravi v zelo kratkem času. KONTAKTIRAJTE nas za ponudbo.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page